Nieuws - Kerstbomen op het plein

En toen was er licht op de pleinen 

ANJUM - In deze soms donkere decembermaand is het fijn dat het langzaam aan weer licht wordt om je heen. Overal zien we kerstbomen met lichtjes verschijnen, zo ook op de pleinen van CBS De Eker. Twee prachtige bomen werden geplaats op het kleuterplein en het grote plein aan de Mounebuorren.  

Met name de Activiteiten Commissie steekt veel tijd in de voorbereidingen, tevens zijn ze druk bezig om een prachtig kerstfeest voor te bereiden op donderdagavond 19 december. De bomen met hun wensen spelen een mooie rol in het geheel. 

De peuters en kleuters hebben hun wensen kunnen uitdrukken in mooie tekeningen en knutselwerkjes. Wat ons weer blij en vrolijk maakt. De oudere kinderen deden dit in woorden en wensen, allerlei actuele zaken komen bij de leerlingen naar boven. Wensen die hopelijke mogen uitkomen. Van hele kleine tot best complexe wensen.                                                                                                                          Maar de strekking is toch dat het licht wordt om ons heen. Ook werd door de leerlingen aan een project van het Ouderenfonds gewerkt. Er wordt wat licht doorgegeven door een kaartje te sturen aan eenzame ouderen. Een prachtige manier de eenzaamheid een beetje te doorbreken.                                                                                                                                          Een prachtige strekking......kaartjes met een beetje licht, maar wat is het soms donker en eenzaam om je heen .....!                                                                                                                           

Maar weet door naar deze prachtige bomen te kijken dat onze kinderen de toekomst zijn, net zoals het kind dat is geboren in deze donkere dagen ons hoop en licht geeft. De wensbomen zijn tot donderdagavond te bekijken op de beide pleinen van CBS De Eker in Anjum. 

 

 

 

Geplaatst op: 18 December 2019

terug